APP SPRINT A FENNTARTHATÓSÁG JÁTÉKOSÍTÁSÁHOZ

Nemrég, egy négy napos ECOWEEK workshop során, diákokat kértünk fel egy játékos applikáció megalkotására a környezeti felelősségvállalás témakörében. Olyan virtuális rendszer kialakítása volt a feladat, amivel elérik, hogy a felhasználók ezen rendszeren belül edukációhoz, és szórakozási lehetőségekhez jussanak, miközben a valójában éppen a fenntarthatóságért tesznek.

Értékajánlatra épített fenntarthatóság pedagógia témakörében 15 hallgatót hívtunk meg egy előre elkészített virtuális workshop térbe, hogy a nemzetközi tapasztalat megosztáson keresztül egy egyedülálló megoldás születhessen. Bízunk benne, hogy számotokra is inspiráló eredményekkel zárhattunk.

A Compocity csapata kifejlesztett egy játékkal ellátott alkalmazást, amely különböző körülmények között vonja be a különböző korcsoportokat, hogy megvalósítsák a tanulás módszerét fenntartható szokásaikba. Miközben a komposztálást végzik, pontokat szereznek, és különféle közösségi küldetésekhez csatlakozhatnak. De ez csak a kezdet. Ez nem egy egyszerű gondolkodású, jutalmazáson alapuló alkalmazás, amiben némi tudásmegosztás történik. Közösségeket képez, és lehetővé teszi az emberek számára, hogy lássák, mennyire relevánsak az önellátó környezethez való hozzájárulásuk. Az ENSZ szerint 2050 -re a világ lakosságának 70% -a városokban fog élni. Ezen a workshopon meghívjuk Önt, hogy fejlessze tovább a rendszer gamifikált elemeit. Méretezhetővé teheti, ha kulturális hátterével, nemzeti örökségével és (nem utolsó sorban) saját személyiségével színezi.

A gamification lehetővé teszi a permakultúra népszerűsítését a városokban, amely magában foglalja az önfenntartó megközelítést, a földgazdálkodás filozófiáját és azt, hogyan bánunk környezetünkkel. Tervezhetünk egyedi térképeket, amelyek kiemelik a helyi különlegességeket, például az eginai pisztáciát. Kihívjuk magunkat, hogy kitaláljuk, hogyan írhatja át a vertikális gazdálkodás az ültetéssel kapcsolatos ismereteinket; ráadásul meglátjuk, meg tudjuk -e ezt csinálni beltéri körülmények között. Kísérletezni fogunk a permakultúra megközelítés és a technológia kombinálásának számos módjával, hogy olyan rendszert hozzunk létre, amely megoldásokat kínál az éghajlatváltozásra. Az alkalmazásnak köszönhetően van egy olyan eszközünk, amely mindenkit elér, és megosztja a tudást, és nagyon szórakoztatóvá teszi az egészet.

Az applikáció célja a használt termékek piacának újragondolása volt. Újrahasznosítás és továbbértékesítés irányában is gondolkoztak a hallgatók. Az applikációba történő belépéskor egy kamera ablak jelenik meg, amivel rögzíthetjük régi kedvencünk a rendszerben. Ezt értékesítésre ajánlva első látásra nem tér el az ismert marketplace felületekről. A hallgatók hozzáadott léptéke ott lépett be, amikor az átvétel, a hozzájutás módját vizsgálták. Ekkor pontokat kapnak azért ha akár a terméket gyalogosan vagy tömegközlekedéssel veszik át. Maga a second hand product purchase vagy a használt termék vásárlása is pontot ad, hiszen új értéket, értelmet ad annak, ami más számára már nem okoz örömöt. Ezek a pontok pedig további értékekre válthatóak. Ezen a felületen az ingyenesen átvehető termékek adják a  igazi fenntarthatósági kihívás alapját. Amikor egy termékért valójában nem szeretnénk pénzt kérni, de szeretnénk ha az új, akár nem ismert tulaj hozzájáruljon a körforgáshoz. Egy adott pontszámért örömmel ajánlhatjuk fel nem használt tárgyainkat. Így a rendszerben hozzáadott környezeti tehermentesítő folyamatok indulhatnak el. Ez azonban még csak a kezdet, az app share it felületét most röviden megismerhettétek, a recycle felület azonban még leleplezésre vár. Hamarosan jövünk a részletekkel.

Neked ajánljuk: