A PDC tábor, vagyis a permakultúra tervező kurzus szakmailag és emberileg is megerősítést adott az alapértékekkel kapcsolatban. Megismerkedtünk rengeteg a fenntarthatóságot támogató egyszerű és kézenfekvő megoldással. A mindennapjainkba sok kis lépéssel tudjuk regenerálni azokat a károkat, amiket a környezetünk elszenved nap, mint nap. Az pedig, hogy már nem csak visszaadni szükséges a természetnek, hanem a helyreállításban proaktívan részt venni a tábor előtt sem volt kérdéses számomra. Azt azonban, hogy milyen széles spektrumon tudok értéket teremteni itt mutatták meg nekem. Életre szóló barátságok köttettek és szervezzük, hogy folyamatosan közösen képezzük tovább magunkat, mert ez az életforma megerősítéseket és közösségi összefogást igényel és érdemel.

PDC ELŐTT, ISMERKEDÉS A PERMAKULTÚRÁVAL

Különleges csoport dinamikákat tapasztalhattunk meg. A közösségi permakultúra köré szerveződő tematikus nap az emberi kapcsolatok tiszteletének megéléséhez adott eszközöket. Döntéshozatali modelleken keresztül, az útravalóként kapott folyamat támogató megoldásoknak köszönhetően abban bízom, hogy értékesebb tagja tudok lenni a csapatunknak, mint előtte. Kaptunk egy olyan útravalót, ami a Compocity számára is referenciaként fog szolgálni. Earth care, People care, Fair share.

PERMA ÉLETVEZETÉS

Az utolsó napon pedig prezentáltuk a projekt munkáinkat, amihez a csapatunk egy kis hangulat videót is készített, hogy néhány kiragadott ötleten keresztül bemutathassuk, milyen funkciókkal teremtenék közösségi kapcsolódási pontokat a Kóspallagi Tájházban.

PERMA-KALÁKA